En gång om året arrangerar klubben en bedlingtonträff under en helg fredag em- söndag fm

2017 års klubbträff
Sommarens bedlingtonträff var den 15 - 16 juli i Stockaryd
( 2016 års klubbträff kommer snart att publiceras )


På fotot från vänster Lena med sin Ester samt Gnistan som hon fick ta som klipphund då Ester var relativt kortklippt.
Sen Allan med husse Anders, Monika och Spring, Ami med Spicey samt Ulrika med Brasse.

Återigen en mycket trevlig bedlingtonträff som hölls i mitten av juli. Denna gång hemma hos Ami & Rolf. Årets huvudnummer var klippkurs i vardagsfrisyr och många duktiga och förväntansfulla deltagare slöt upp. Det var också en fröjd för ögat att se alla bedlington springa lösa tillsammans, endast en yngling som ”muckade” lite. Dagen började med lite småprat och fika innan allvaret drog igång. Fyra bedlingtonägare hade anmält sig till kursen och när alla trimbord och elkontakter var utplacerade drog vi igång. Kursledare var undertecknad som demonstrerade på Spicey. Alla hundar var förstås nybadade och nykardade/borstade och tovfria. Alla började med att klippa ner kroppen med 5:ans skär eller de som hade en tjockare och tätare päls kunde använda 7:an och vid en tunn päls rekommenderas skär nr 4 som då lämnar lite mer. För öron, hals, mage och svans ska man använda skär 10, 15 eller 30. 10:ans skär lämnar något mer medans skär 30 tar ganska hårt och om man använder det skäret bör hundens hud vara lite van annars kliar han/hon sig så att det kan börja blöda. Vill man använda det skäret kan man direkt efter klippning smörja in de rakade partierna framförallt kinder hals och öron med en bra salva, typ aloe eller ta rakvatten. Måste säga att alla deltagare var mycket duktiga och snappade snabbt upp alla råd som undertecknad kom med. Jag klippte som sagt under tiden på Spicey men gick ju också runt och instruerade varje deltagare när de hade ”fastnat”. Alla utom Monika lärde sig vardagsklippning som mer ville lära sig den ädla konsten av utställningsklippning. Det lär man sig inte i brådrasket utan det fodras mycket träning. Både med saxen och med ögat. Men ni var alla superduktiga. Har ju haft förmånen att få ”inspektera” Ulrika & Peters två bedlington senare under sommaren också, och dom var riktigt fina i sina frisyrer. Under tiden vi jobbade med sax, kam och karda satt några och fikade och hade det skönt i solen.
Efter några timmar var vi så alla färdiga med klipp projektet och jag måste återigen berömma deltagarna för sitt gedigna arbete och deras hundar som var superduktiga att stå så länge på bordet. Visst fick dom små kisspauser men ett par av hundarna var trots allt mycket unga och hade inte den erfarenheten som min klipphund har. Tror också att alla deltagare blev riktigt nöjda med sina resultat .
Efter klipp kursen var det dags för lunch som avslutades med kaffe och kaka. Under eftermiddagen såldes också lotter från det vanligt dignande bordet med priser där alla går hem med fina vinster . Tusen tack till alla som skänkte priser till årets lotteri!
Eftermiddagen avslutades med årsmöte. På kvällen var det traditionell gemensam grillafton för de som hade möjlighet att stanna. Glöm inte att boka in nästa års träff någon gång i juli 2018 !
Vid pennan Ami

Stort tack till följande som skänkte priser till lotteriet:
Monika & Dick Höglund / Smådjurshälsan
Ingrid & Per Wikenhed-Finander / Tassel
Ulla Kempe
Elisabet Wagrelius / Melwin
Anita & Hans Wolkert
Ann-Marie & Rolf Lyberg

Här lite härliga foton från träffen !