En gång om året arrangerar klubben en bedlingtonträff under en helg fredag em- söndag fm

2015 års klubbträff

2018 års klubbträff
Sommarens bedlingtonträff var den 27 - 29 juli i Stockaryd

Så har även årets trevliga träff avslutats. Detta års tema var ”Pälsvård” och undertecknad visade hur man badar, fönar och kardar/kammar hunden. Först ett stort tack till Marcus Gisslén på Gissléns DogCare samt huvudägaren Agnieszka Pluta på Botaniqa som sponsrat oss med schampo till alla våra deltagare. Detta till ett värde av 317:-/person.
Dagen började som vi nu har vant oss vid i strålande solsken, så efter lite fika så satte vi igång. För enkelhetens skull badade jag modellen ”Jackie” på trimbordet under husbilsfönstret beroende på att då fick alla plats och vi har en förlängning på duschslangen ut från toalettfönstret. Mycket smidigt och enkelt! Till er som nu inte kunde deltaga så berättade jag att man först börjar med ett djuprengörande schampo (Basic Deep Clean) som kan spädas upp till 20 gånger. Massera in schampot i en torr päls för att sen skölja ur, smutsen rinner av hur enkelt som helst. Sen tar man

”vardags schampot” ((Active Line) som också kan spädas upp till 20 gånger, och masserar in och sköljer sen noggrant. Se till så att allt schampo är ursköljt annars är det lätt att hunden kan få klåda. Den här ”dubbelschamponeringen” gör man bara var 4:de gång. De tre schamponeringarna emellan använder man bara Active Line. Efter detta torkas hunden med en torr handduk. OBS! Inte självtorka! Därefter blåses hundens päls torr med en blås eller en hårfön, och man borstar då samtidigt med en bra karda.


Här blir nu Jackie blåst/fönad. De eventuella tovor som fanns luckras lätt upp med kardans hjälp utan att det blir ”hål” i pälsen som det lätt kan bli om man sliter bort tovorna med en kam i torr päls. Och KLIPP INTE bort tovan/tovorna! Om man inte får bort tovan med kardans hjälp så ta en sax och ”skär” längs med håret och inte klippa av. Blir väldigt fult och om ni skulle gå till en hundfrisör så ser dom direkt vad ni gjort! Efter att Jackie var färdig (klipptes ej) så hade jag lovat att utställningsklippa Spring som under tiden blev badad i Botaniqas utställningsschampon. Efter blås och fön och klippning blev han så här fin.



Nu nalkades lunch som i år bestod av kallskuren kycklingbröstfilé med hemgjord potatissallad. Efter blev det kaffe samt bulle som familjen Balck hade köpt med sig själv bjöd jag på hembakade mockarutor.
Mätta och belåtna började vi med lotteriet, då kom regn och åskskurar men som tur var fick vi alla plats under klubbens stora tält och regnet var verkligen välbehövligt. Tyvärr varade det inte så länge. Alla hundarna, även de 2 tre-månaders valparna var helt oberörda av åskan. Skönt med bedlington som klarar detta bullrande (och även nyårsfirandet) utan problem. Tyvärr var det en matte som inte tycker om åska så hon satte sig i bilen utan hund så inte hunden skulle ta intryck av sin mattes oro. En stor eloge till dig som tänkte så klokt!
Stort tack till följande som skänkte så fina priser till klubbens lotteri:
Melwin/Elisabeth Wagrelius
Monika & Dick Höglund
Laila & Janne Eriksson
Lagerbutiken i Stockaryd
Ann-Marie & Rolf Lyberg
Ingrid & Per Finander
Alla blev lyckliga vinnare till något och här en liten bildkavalkad!

Första vinsten gick till en glad Dick som valde en flaska Make My Day. En lika lycklig Charlotta fick den fina boken The Dog Encyclopedia medan Rolf vann den med motorsåg utformade hunden. Ingrid vann 4 böcker ur Royal Canins serie Hund Encyklopedi. Janne fick en fin ryggsäck och Monika ett par fina svarta fönsterlampor till makens stora glädje för nu kunde julstjärnan tas bort
En stor burk honung hamnade hos Christina. Vi som inte hamnade på bild men som också vann en hel del var förutom undertecknad, Lena, Laila, Ulla & Per. När prisutdelningen var avklarad vilket tog en bra stund så hade regn, åska och blåst upphört. Årsmöte stod sedan på programmet, vilket förflöt utan invändningar, och valen skedde efter förslag från valberedningen. Vi hade också planerat ett lätt blodspår för att testa på för våra 4-benta men tyvärr satte regnet P för detta. Får bli nästa år. En del av sällskapet valde sen att resa hemåt medan vi andra tog igen oss en stund innan vi grillade våran respektive mat som intogs på verandan under markisen om utifall men vädret hade bestämt sig för att nu återgå till den ”vanliga” hettan. En skön avkopplande kväll med mycket skratt och prat följde innan det var dags för alla att dra sig tillbaka för några timmars sömn. Återigen en oförglömlig och trevlig träff i glada medlemmars samvaro var så till ända.



Vilande medlemmar !

Vi ses 2019 / Ami